lauantai 28. heinäkuuta 2012

Viimeisin lasten Ottobre

Mulle ei tuu tätä lehteä, mutta irtonumeroita saatan joskus ostaa uutena tai käytettynä. Viimeisestä numerosta on nyt valmistunut pari vaatetta ja kivat kaavat olivat.
Numero yksi on Jumpsuit, pakko oli  kokeilla. Metrivetoketjua olen metsästänyt pitkään, sit löysin sellaisen omista varastoista (joskus ostin ison pussillisen kirpparilta) ja ompelin sen paikallaan vaan huomatakseni, että teen liian leveät kantit ja ne tulee hassusti päällekkäin. Ratkoja käteen ja tilalle nepit. Laitoin ihan ekan kerran metalliset ja en mennyt kun kolme väärin/vinoon, ei hassumpi, kun tekniikka on pikkusen vaikeampi kun KAMien kanssa.  Tykkään väristä, kaavasta mut ehkä ottaa joo päähän, etten saa aikaiseksi sellaisia "oikeita kanttauksia" vaan on pakko saada äkkiä valmiiksi ja käännän vaan resorin. Ehkä pitää ottaa teemapäiväksi oikein joskus, et ompelen nyt hitaasti, mutta varmasti :)Raidallinen velour Jätti-Ratista, resori Triteksista ja auton kuvan leikkasin Autot-puuvillakankaasta, samasta kankaasta ommeltu pieni merkki sivusaumaan. Värit on todellisuudessa vähän kirkkaammat. Pesussa tästä kankaasta lähti vähän väriä, niin ne valkoiset raidat pikkusen sinertää, mut mä tykkään ehkä paremmin näin.
Kakkosena on Little Lamb ja sekin on ollut varsin epäonnen paita. Kaava on kiva, kun on melkein suorat raglan saumat, mut sitten alkoin vastoinkäymisiä. Ekaksi ompelukone rupes tekee hyppytikkejä ja olen sisulla yrittänyt tehdä pari tähteä, sit luovutin ja vein huoltoon. Sen jälkeen se kyl tikitti nätistä. Kaksi vihreä tähteä on ommeltu samalla langalla, kun mulla piti olla siihen metsänvihreäänkin sopiva lanka, mut se hävis johonkin, niin ompelin molemmat samalla, kun on pakko saada nyt valmiiksi... Ja nyt pelkään hirveästi 1. kangas reikääntyy, kun jotain tähteä jouduin ompelee kahteen otteeseen ja vielä paksulla neulalla, kun unohdin vaihtaa ja 2.että punaisesta resorista lähtee väri (en ole pessys ja kun on pakko saada nyt ja heti...) Mutta paitaa rakastan, vaikka on "äidin tekemän" näköinen.

8 kommenttia:

 1. Ihana haalari, ja tosi kiva paitakin!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva sekä haalari että paita!

  VastaaPoista
 3. kiitos, tykkään kyl molemmista, harmi vaan ettei kärsivällisyyttä riitä viemään kaikkia "loppupisteitä"

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihana jumpsuitti! Nami! Paitakin ihanan pirteä!

  VastaaPoista
 5. Tosi hieno haalari! Minkä ikäiselle muksulle teit? Mua hotsittais myös tehdä, kankaitakin olis, mutta mietin, onko liian hankala just pottailemaan oppineelle (pojalle). Tosi tuossa mallissa on kätevä tuo pitkä vetoketju, eli pystytpissat onnistuis kätevästi.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hän on nyt kolme, ja kyl touhutippa tulee aina välillä :)

   Poista

kiitos palautteestasi