maanantai 30. heinäkuuta 2012

Pikku lapanen

Testataan lisää OB:n kaavoja. Pikku lapasen kaavalla valmistui kuopukselle takki koossa 80. Siitä tuli kääntötakki, enkä nyt oikein tiedä kummasta tykkään enemmän. Toisella puolella on Jätti-rätin raidallinen trikoo ja toisella Eurokankaan joustofrotee palalaarista. Se oli alunperin mitään sanamaton vaalean sininen, mutta kävi väripesussa koneessa ja siitä tuli ihanan vihreä, väri luonnossa on paljon vihreempi kuin kuvassa. Ja raidasta lähti ajatus pieneen yksityiskohtaan. Kun kaveri ei oikein viihdy paikalla, eikä valjaissa eikä tiukassa sylissa vaan yrittäää kääntyä, vääntyä, karata, niin sellainen "vankilasta pako"-paita siitä tuli. Raidallisella puolella rinnalla on niinkuin vankinumero, tyypin syntymäpäivä.
Ajatellin ensin jotain aplikaatiota tai taskuja, mutta sitten tykästyin tähän yksinkertaisuuteen. Ja ihanan pehmoinen tää on!!!

Ja miinukset: kantaukset meni päin mäntyä, ilmeisesti olis pitänyt tässäkin resoria hiukan venyttää ommellessa, pelkäsin, et vetää reunat ruttuun, nyt ne hienosti röyhelöi (ei kauhean pahasti, pystyn kuitenkin sen kans elämään). Ja tikissä, varsinkin sen kohdalle osumisessa on iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiso parantamisen vara. Mutta tykkään kuitenkin.

Ja samaa kaavaa muokallen syntyi myös toinen tähtipaita. En jaksanut etsiä pienkokoista raglanpaidan kaava, saati sitä piirrellä, niin yhditin etusauman, lisäsin olalle nappilistan ja tädää, toinen tähtipaita koossa 80.

 Ja pari kuvia käytössäIsoveli ei poseera, jos ei ole lahjuuksia.11 kommenttia:

 1. Hauska tuo takki. Kiva idea toi syntymäpäivä vankinumerona. Vois vaikka apinoida. :-)

  VastaaPoista
 2. Onpas tosi kivoja ompeluksia. :)

  VastaaPoista
 3. Kivannäköinen takki ja synttärinumero on hauska idea. :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava takki ja hienot tähtipaiat! Miten saatki nuo tähet applikoitua nuin siististi. Mie olen tehny yhen tähen, joka oli ihan tuskien taival... Kyllä se nyt siinä menettellee, mutta ihan heti en ala toista tekheen :D

  VastaaPoista
 5. mä oon liimannut ne eka kaksipuolisella liimaharsolla ja tukikangas toisella puolella

  VastaaPoista
 6. Siis niin mieki, mutta miten saat tähen sakaroitten päät nuin siistit. Mie en ymmärrä miten siinä pittää kääntyä, että tullee hyännäkönen :/

  VastaaPoista
 7. ompeleen ihan sakaran loppuun, jätän neulan ulkoreunaan ja käännän. se tulee just sopivasti uuden alkuun. saako men selityksestä mitään selvää?

  VastaaPoista
 8. Juu, saa :) Nuin mieki yritin tehä, mutta aina käännöksen jälkeen kone sylttäs siihen :( En tiä sitte pitäskö säätää esim. paininjalan painetta pienemmälle että kulkis liukhaammin.

  VastaaPoista

kiitos palautteestasi