tiistai 31. heinäkuuta 2012

do-it-yourself haaremit

Sellaisen pienen tutorialin ajattelin tehdä. En sen paremmin ettinyt, onko joku jo tehnyt vastaavan, pistän sen nyt tänne vaikka omaksi iloksi.
Haarem-housuista en ollut alunperin innoissa, mut jotenkin alkoi sitten houkuttaa sellaiset tehdä. Eli tarvitset: noin 65-70 senttiä täysleveätä trikoota, resoria, mittanauhan ja tietenkin sakset ja ompelukoneen/saumurin.
 Taita kangas nelikerroin ja piirrä housejen puolikkaat. Mun mitat (noin s-koko) on seuraavat:
Sitten ei muuta kun leikkuun :) 
ja saumurilla tai ompelukoneen joustavalla ompeleella sivu- ja haarasaumat yhteen. Valitaan jokin kiva resori ja leikataan siitä yksi vyötärö- ja kaksi jalkaresoria. Mä tykkäsin, et molemmat ovat suht leveitä, pituus 2/3osa periaatteella (menee lantio läpi, mutta istuu napakasti vyötäröllä)
Ommellaan resorit putkiksi ja neulotaan kahteen taitettuna kiinni housukappaleeseen. Mä halusin, että rypytystä tulisi enemmän keskelle, niin en juuri venyttänyt resoria sivulla, mutta reilusti venytin keskeltä.
Muista ottaa neula pois ennen kun se menee painijalan alle.

Sitten ei muuta kun sovitukseen :)
Seuraava vaihe ei ole pakollinen :)
Ratkotaan vyötäröresori pois, leikataan siitä muutaman sentin ja ommellaan takaisin. Sitten taas sovitellaan.
 Ja virallisen kuvaajan paikalle ilmestettyään vähän lisää kuvia:
Ja virallisen laatutarkistajan hyväksyntä
Ja virallisen laadutarkastajan hyväksyntä
P.S. kangas tähän kokeiluun on pelastettu Kontin laarista hintaan 1€ kilo ja resorit Jätti-ratista. Kankaan oli tarkoitus olla vaan kokoilukankaana, kun on niin p.....n väristä, mutta resorit piristi sen niin hyvin, että tykkään noista housuista ylipaljon. Tosi mukavat ja ainakin minun mielestä kivan näköiset.

3 kommenttia:

  1. Hyvät haaremipökät tuli! :) Itse oon joskus parit ommellu ja nilkkaan asti olevat onki menny jo aika huonoiksi, voisi syksyn tullen harkita josko tekisi uudet :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hienosti itse osattu tehdä. :)

    VastaaPoista

kiitos palautteestasi