sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Zikzak-pipo + ohje

Helppo ja nopea pipo valmistui yhdessä illassa. Oli tarkoitus käyttää itse, mutta esikoinen päätti, että hän haluaa sen ja tietenkin sai. Nyt ei anna mitään muuta pistää päähän :) Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 6mm 40 sm
Malli:oma
Koko: 50-56 sm (menee mulle, pojalle ja miehelle, eli aika lailla one size)

Ohje: Luo 80 silmukkaa. Sulje renkaaksi ja neuloo joustinneuletta (1oikein 1 nurin) 10 ruviä. Mä tykkään neuloa oikea takaa, niin tulee napakampi resori. Vaihda väri ja aloita kallistukset oikealle
1. rivi: 1 oikea, siirrä 2 silmukkaa oikealle puikolle, pujiota vasen puiko niistä ensimmäiseen työn takana ja nosta molemmat pois. Poimi tippunut silmukka ja neulo se oikein työn edessä, toinen nurin. Toista kierroksen loppuun. Viimeisenä ota ensimmäinen silmukka mukaan. (tavallaan pienmuotoinen palmikko)
2. rivi *1 nurin 1oikea* toista kierroksen loppuun.
3. rivi siirrä 2 silmukkaa oikealle puikolle, pujiota vasen puikko niistä ensimmäiseen ja nosta molemmat pois. Poimi tippunut silmukka ja neulo se oikein, toinen nurin. Toista kierroksen loppuun.
4. rivi *1 oikein 1 nurin * toista kierroksen loppuun.
5-10. rivit toista rivit 1-4
11. rivi Vaihda väri ja aloita kallistukset vasemmalle. 1 nurin, siirrä 2 silmukkaa oikealle puikolle, pujiota vasen puiko niistä ensimmäiseen työn edessä ja nosta molemmat pois. Poimi tippunut silmukka ja neulo se nurin edessä, toinen oikein. Toista kierroksen loppuun. Viimeisenä ota ensimmäinen silmukka mukaan.
12. rivi  *1 oikein 1 nurin * toista kierroksen loppuun.
13. rivi siirrä 2 silmukkaa oikealle puikolle, pujiota vasen puiko niistä ensimmäiseen työn edessä ja nosta molemmat pois. Poimi tippunut silmukka ja neulo se nurin edessä, toinen oikein. Toista kierroksen loppuun. Viimeisenä ota ensimmäinen silmukka mukaan.
14. rivi *1 nurin 1oikea* toista kierroksen loppuun.
15-20. rivit toista rivit 10-14
21.rivi Vaihda väri ja aloita kavennukset. Neulo muuten kun rivit 1-4, mutta joka yhdeksäs ja kymmenes silmukat neulo yhteen => puikolla on 72 silmukkaa.
22. rivi oikeat oikein ja nurjat nurin
23. rivi kavennukset 9.+8 silmukat
Jatka kavennukset joka toinen kierros vielä 2 kerta, sitten kavennukset joka kierroksella. Kun puikolla on 8 silmukkaa, vedä lanka läpi, katkaise ja kiristä. Viimeistele tupsulla.

Tää en mun ensimmäinen neuleohje, en tiedä, saako siitä mitään selvä, mut yritin parhaani :)  

1 kommentti:

  1. Voi miten näpsäkkä hattu!
    Tällaisen teen sitten, kun oma prokkis äitini alpakkalangasta valmistamani poncho on valmis...

    VastaaPoista

kiitos palautteestasi