keskiviikko 22. elokuuta 2012

Koukkuun jäin...

Ensimmäinen pitsiliina valmistui. Mulla jäi Kotiväkeä kukkahuivin jälkeen ja päätin virkistää vähän taitoja virkkaussaralla. Dianan virkkausmaailmasta (4/2012) löytyi sopivan helppo ohje ja muutaman purkkauskerran jälkeen siniset ananakset ovat valmiina. Kun lankaa ei riittänyt ihan ohjeen mukaiseen toteutukseen, niin jäi yksi mallikerta pois ja sovelsin vähän reunan. Mutta siitä tulikin ihan reilun kokoinen, ilmeisesti langan paksuudesta johtuen, halkaisija on 43 sm. Nyt yritän keksiä sille käyttöä, kun väri ei ole ihan meidän sisustukseen sopiva, tai en muutenkaan vielä sisäistänyt pitsiä sisustuksessa -ideaa (lienekö jotain lapsuuden traumoja mummolassa :)), vaikka ihana se on, ja tykkään sellaisia tehdä. No, ehkä yön pimeinä tunteina saan jonkin oivalluksen tai kelpuutan lahjaksi...

Pitää vielä pingottaa tai höyryttää, mut kun oli kiire laittaa ja kerrankin rauhallinen hetki.

Lanka: Novita Kotiväki
Koukku: 2 mm
Malli: Dianan Virkkausmaailma 4/2012

2 kommenttia:

  1. Ymmärrän yskäsi pitsistä sisustuksessa. Itse aloitin hiljan pitsisillä matoilla ja nyt sormet syyhyää tehdä muutakin. Mutta valkeaa pitsiliinaa ei kyllä lipaston päälle tule täälläkään. Juuri tuollainen värikäs olisi hauska lasin alla tauluna, vai mitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain semmoista pitää kehittää, tai en tiedä. Nyt mies ilmoitti, kun pähkäilin ääneen mitä tän kans tekis, että se on niin sopiva meidän valkoisen arkkupöydän päälle, etten oikein tiedä, kyl se ihan sopii sinne :)

      Poista

kiitos palautteestasi