sunnuntai 5. elokuuta 2012

korjausompelua ja jotain uuttakin

Pitkään ompelupöydän ääressä lojunut korjauspino on vähentynyt. Sain miehen housut, vanhemman pojan paidan ja nuoremman potkuhousut ja bodyn korjattua. Potkareista leikkasin vaan ne jalanpohjat irti ja resorit tilalle. Muuten olis mennyt pieneksi ja varpaat jo kurkasivat rei'istä.
Bodyn kans olis isompi operaatio, kun siinä oli jotain epämääräisiä tahroja edessä. Päätin sen värjätä, kun on muutenkin niin tylsän valkoinen Benettoni. Ei kaapissa ollut muuta koneväriä kun keltainen ja sen päätin kokeilla. No, ei mennyt kun Strömsössä, eli tahrat olivat edelleen paikallaan ja hyvin huomattavissa. Niin turvauduin sit applikontiin ja tällainen siitä tuli.
Seuraavaksi tein paidan kuopukselle, kaavana Ottobren kenguru (tai panda) koossa 80 ilman saumavaroja, josta jätin hupun pois ja ompelin sellaisen anorak-kauluksen. Applikaation idea on miehen oivallusta, jota vein vähän pidemmalle. Mut kerrankin äijä jotain mielepidettä esitti, ei vaan "ihan kiva, joo". Pituutta olsi paidassa voinut olla lisää.


Kangas on Eurokankaan palalaarin joustofrotee, joka on ihanan pehmeätä. En ole paljon froteeta ennen ommellut, mut myt ihastui totaalisesti. se on vaan niin pehmosta, ainakin vielä, en tiedä meneekö pesuissa miksikään.
Ja parit haaremit samalle juniorille. Toiset joustofroteesta, toiset pellavasekoitteesta, joka jäi miehen housuista. Frotee on mun värjämää, mut alunperin Eurokankaasta, sieltä on myös turkoosi resori, muut matskut Jätti-rätistä. (Asun muuten pelottavan lähellä sitä, tulee usein ihan vaunulenkillä "käväisty"). Kaava viimeisestä OB:sta ja mun mielestä istuu vauvalla tosi hyvin, mahtuu vaikka kuinka iso vaippa :)
Ja viimeksi tilitetään upouudet puoliksi kierrätetyt villapökät. Kaava oma, idea kaverilta (kiitos), materiaalit kirpparilta (raidallinen villapaita) ja Myllymuksulta (turkoosi ribbineulos). Pääsivät just yökäyttöön, katotaan miten kestää. Käytin ne kerran 40 asteen pesussa, ainakin kevyesti huovutettu ja sen jälkeen yöllisessä lanoliinipesussa.

 

1 kommentti:

kiitos palautteestasi